Skriva konferensrapport

Det finns något som är viktigt men som de flesta aldrig tänker på under en konferens, det är att skriva en rapport under tiden eller efteråt.

Bäst är om man har något proffs på ämnet skrivande, men har man inte det så kan man ge någon uppdraget att göra det. Men ska man ge uppdraget så bör man också kunna ge tydliga arbetsriktlinjer till uppdraget. Därför nappade jag direkt på idén att gå en kurs i hur man skriver rapport från en konferens.

Kursen var under en heldag i Stockholm så jag tog tåget dit tidig morgon. Förut mådde jag alltid illa när jag åkte tåg men det har blivit bättre nu. Jag kunde till och med läsa mejl och spela lite på websudoku och pokerstars.

Väl framme så var det aningen stressigt för mig att hitta till kursgården som var lite utanför centrum så jag fick ta pendeltåg. När jag väl kom fram så skulle kursen just precis börja, jag hann dock med en stor kopp med hett svart kaffe först!

Konferens

Exempel

Din organisation organiserar en konferens och du är nyckelpersonen för att rapportera in från konferensen. Du ombeds att sammanställa rapporterna och förbereda en slutrapport från konferensmötet. Hur skulle du tänka dig att skriva en rapport för en konferens? Vad är en konferensrapport?

Konferensrapporter är en skriftlig sammanfattning av konferensens händelser. Rapporterna sammanfattar och täcker alla ämnen och diskussioner i ett systematiskt skriftligt format.

Tänk på när du förbereder rapport om seminariet.

1 – Försök att samla in eller samla all slags information om konferensen.

2 – Du kan använda några fotografier av konferensen, så bra är om du också kan fota under tiden av konferensen, eller om du har någon som fotar åt dig.

3 – Gör inte en för lång berättelse uttan sammanfatta det viktigaste.

4 – Du kan använda solida konferensmallar i din rapport.

5 – Du kan anpassa dessa mallar och rapportera med din officiella logotyp.

6 – Du kan ge olika underrubriker och göra alla möjliga saker för att göra din rapport överförbar och lättläst.

En demoversion

Följande demo är en enkel rapport från en konferens som är för din insikt och lärande. Du kan få en ledtråd och en uppkattning av hur konferensrapporten upprättas. Gå igenom innehållet och ämnesbeskrivningen för rapporten och dess halvrubriker också.

Så här kan en rapport se ut:

“En rapport om första årliga konferensen om finansiell integration genom BBB Banken

Introduktion

Den första årliga konferensen om BBB Banken hölls i Nyköping den 23 oktober 2018. Delegater från hela Europa har deltagit i konferensen. Cirka 23 BBB Bank-grupper har deltagit i konferensen. Temat för konferensen var Finansiell Inkludering. Totalt 210 personer deltog i konferensen, inklusive 17 gäster från Riksämbetet, 23 SHG representanter och 2 konsulter från den ansedda finansinstitutionen och 174 allmänna deltagare från universitet och högskolor. Konferensen valde P.KLUR till ordförande för Change OC och ABCD till grundaren av MillyCM. Marko Lill från den ansedda institutionen valdes till föredragande.

Sessionen fortsätter

Dr P.KLUR ordförande för Change OC, Cuttack invigde konferensen. och förfarandet behandlades av ABCD grundaren av Mahila Vikas följt av ett inledande tal av gästen. Medan huvudadressen gjordes av XYZ-koordinator för Change OC. I sitt inledningsanförande gav P.KLUR en kort översikt över ekonomisk inkludering av kvinnor och hur landsbygdskvinnorna och stadskvinnorna kan få tillgång till finansiella tjänster och banktjänster genom strategierna för olika empowerment-modeller. Efter anförandet presenterade ABCD grundaren av Mahila Vikas papperet om ”Utmaningarna och realiteterna i de finansiella inkluderingsprogrammen” han diskuterade markens realiteter och sociala och institutionella utmaningar. Sammantaget presenterades mer papper vid konferensen.

Slutsats

Avslutande uttalande från TYUO: hon tackar alla närvarande och de som bidragit till konferensens framgång och förklarade sedan officiellt konferensen stängd.”

Slutligen lägger man till komferensens programpunkter inklusive tider för alla punkter.

Andra saker att tänka på är att bifoga en deltagarlista, eventuellt med kontaktuppgifter beroende på sammanhang, men titel och vad de representerar bör absolut vara med.

Andra saker man kan skriva ned är eventets mål, höjdpunkter, kanske det var något tal eller annan intressant programpunkt, skriv ned aha-upplevelser och vad man fått lära sig och se till att göra detta klart inom några dygn så att informationen inte hinner svalna.

Och du – glöm inte att korrekturläsa!

Skriva konferensrapport

Packa det väsentliga

Se till att ladda din elektronik och ta med en bärbar telefonladdare också. Även om du tar anteckningar på en bärbar dator kanske du fortfarande vill använda din telefon eller en kamera för att ta bilder av bilder. Ta också med en tröja (konferensrum kan vara kyliga), penna och papper, snacks (så du håller blodsockret uppe) och visitkort. Slutligen ta reda på om det finns ett pressrum där du kan ladda din enhet eller få lite tyst utrymme bort från folkmassan.